На 11 май 2024 г. на открита сцена на площада в село Мрамор се проведе Регионален фолклорен празник „Шопско веселие в Мрамор“,  организиран от читалище „Св. Иван Рилски-1922” съвместно със Столична община – район „Връбница“, с идеята да се съхрани и предаде ценното ни фолклорно наследство. В празничната програма  участие взеха детски състави, младежки групи и колективи за възрастни от общината и региона.  Над 350 участника от читалищата в Мрамор и в съседните села  – Волуяк, Житен, Голяновци, Доброславци, Балша, Пролеша, с. Зверино – общ. Мездра от гр. Нови Искър, град Костинброд от кварталите на София – Требич, Обеля, Люлин, от Школа за народни танци „Танцуващи сърца” при Национално читалище на слепите „Луи Брайл”, ученици от 175 ОУ „Васил Левски“ с. Мрамор и многобройната група на Клуб по фолклорни  изкуства „Витоша“.

Фолклорният празник  откри г-жа Пресияна Панова, заместник-кмет на район „Връбница“, която приветства участниците и гостите и пожела на всички успех и отлично представяне.

Организаторите на празника поздравяват всички участници за чудесното им  представяне на сцената и изказват искрената си благодарност към самодейците, продължаващи да  пазят и съхраняват българските традиции живи.

РЕГИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ПРАЗНИК „ШОПСКО ВЕСЕЛИЕ В МРАМОР”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *