НЧ „Св. Иван Рилски-1922” и Terpsihora Dance Studio организират курс по Табата – високо интензивен тренировъчен режим, водещ до забележителни резултати.

В часа по Табата ще правите всевъзможни упражнения – ще скачате, ще клякате, ще правите лицеви опори, напади, планк, бърпи… Разнообразие от упражнения в различни комбинации и степен на трудност.
Ще се потите, ще се натоварвате, ще чувствате пареща болка и ще имате зверска мускулна треска, но именно резултатът ще ви връща отново към “Табата”.

Тренировъчният режим “Табата” се появява през 1996 г. и е дело на японския професор Изуми Табата, който чрез своите знания успява да променя живота на хора по цял свят. Разковничето се крие в това, че неговият метод ускорява метаболизма и то в продължение на часове след тренировка. Това е и причината да бъде широкоразпространен както сред фитнес маниаците, така и сред професионални спортисти.

Колкото и да не ви се вярва, методът “Табата” е елементарен. Той се състои от 20 секунди интензивна активност, последвана от 10 секундна почивка, като това се повтаря общо 8 пъти. За улеснение на всеки са разработени специални таймери, които лесно може да намерите в интернет.

Плюсовете на подобна тренировка са много. Първо, позволява редовно трениране извън фитнес залата, която за много хора носи неприятни конотации. Второ, не отнема много време, което позволява на всеки да опита. Трето (и най-важно), наистина работи.

Единственият минус на “Табата” метода е, че не е подходящ за начинаещи, които не са достатъчно физически укрепнали. Естествено, това не би трябвало да възспира никой, който има желание да започне.


Очакваме ви!

Всяка сряда и петък от 19:30 часа.
За спраки и записване: тел. 0879 51 20 03

Курс по Табата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *