Библиотеката при НЧ „Св. Иван Рилски-1922“ активно се включи в инициативата Ден на четенето, организирана от Фондация „Четене“, като в периода 15 -17 ноеври организира мероприятия посветени на Деня на четенето.

На 16 ноември ученици от пети клас в 175 ОУ „Васил Левски“ с. Мрамор посетиха библиотеката, където с голям интерес се включиха в четенето на детски книжки и енциклопедии.

В края на срещата децата пожелаха да получат читателски карти и обещаха да станат приятели на книгата, защото книгите са прозорец към света, а четенето дава възможности!

Радваме се да споделим, че по повод Деня на четенето на 17. ноември читалищния библиотекар, заедно с кмета на село Мрамор и секретаря на кметството гостуваха на учениците от началните класове при 175 ОУ „Васил Левски”.

Василка Христова разказа на децата за инициативата, организирана от фондация „Четене”, фондация „Детски книги” и сдружение „Книги и четене” и за възможностите от четенето. Кметът на кметство Мрамор господин Александър Георгиев и секретарят на кметството госпожа Иванка Симова разказаха на малките ученици колко важно е четенето за успеха и тяхното развитие. Те с радост се включиха в четенето като прочетоха интересни истории с Хитър Петър и забавни гатанки на Панчо Панчев. Малчуганите успяха да познаят всички гатанки, а след това и те почетоха на всички по малко от любимите си книжки.

На раздяла гостите пожелаха на своите домакини никога да не забравят, че „книгата е прозорец към света и затова е хубаво те всеки ден да го отварят и да надзъртат през него” и че винаги са добре дошли в читалищната библиотека.

Денят на четенето в ОУ “Васил Левски” бе наситен с радост и емоции, които по-късно бяха пренесени в клуба на пенсионера, където библиотекарят заедно с кмета и секретаря на кметство Мрамор четоха разкази на Чудомир, а пенсионерите се забавляваха с шопски и габровски хумор.

ДЕН НА ЧЕТЕНЕТО – БЪЛГАРИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *