Повече от 600 самодейци – танцьори, певци и инструменталисти от Северна и Западна България, взеха участие в XVII Национален фолклорен събор „Де е българското“, който се проведе в Неделята на слепия (21.05.23г.) в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” край мездренското село Очиндол.

В тазгодишното издание на „Де е българското“ взеха участие 45 певчески, танцови и инструментални състави и 13 индивидуални изпълнители – представители на 30 читалища, училища и пенсионерски клубове от 27 населени места в Северна и Западна България, включително 10 от общината домакин.

Младежка певческа група “Лазарица”, Детска танцова формация, Женска певческа група “Шопска плетеница” и Танцов клуб” при читалището завладяха сцената със своите прекрасни изпълнения, а участието им в събора бе част от дейностите по изпълнение на Проект „ Възстановяване и развитие на фолклорните дейности за деца и младежи в народно читалище „Св. Иван Рилски -1922“, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Участие на фолклорните групи при НЧ “Св. Иван Рилски-1922” в Национален събор “Де е българското” – Туристически комплекс “Дядо Йоцо гледа” с. Очиндол на 21 май 2023г. Филмът е създаден в рамките на Проект “Възстановяване и развитие на фолклорните дейности за деца и младежи в Народно читалище “Св. Иван Рилски-1922” по Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество на НФ “Култура”

Национален фолклорен събор „Де е българското“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *